Lawines in de Alpen: 5 doden

28/12
2009
ZEIST (EZPress) - Door sneeuwval en schommelende temperaturen is het lawinegevaar in delen van de Alpen de afgelopen dagen toegenomen. Zeker vijf mensen zijn dit weekeinde om het leven gekomen door lawines in de Alpen. De doden vielen in berggebieden in de autonome regio Trentino-Zuid-Tirol in Italië.

Vier reddingswerkers stierven zaterdagavond tijdens een zoektocht naar twee vermiste toeristen. Zij werden op een hoogte van ongeveer tweeduizend meter bedolven door een lawine. Drie andere leden van het reddingsteam raakten gewond. Van de vermiste toeristen ontbreekt nog altijd elk spoor.

Een 14-jarige snowboarder uit Duitsland kwam elders in de regio om het leven door een lawine. Hij was onderweg met twee anderen, die nog wel op tijd onder de sneeuwmassa vandaan konden worden gehaald door reddingswerkers.

Komende dagen wordt vanuit het zuidwesten zachte lucht richting het Alpengebied geblazen. Door de zachte lucht zal de sneeuwgrens gaan stijgen en bovendien gaat de temperatuurwisseling samen met nieuwe sneeuw en regen (op lagere hoogtes). De kans op lawines neemt hierdoor verder toe. Momenteel geldt in Zuidoost-Zwitserland al een code 4: groot lawinegevaar.

//Einde bericht

Bron: Weeonline.nl

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 28 december 2009, 13:36
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Utrecht, Zeist, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry