Britten verwerpen plannen nieuwe Big Brother

28/12
2009
Britse organisaties die zich inzetten voor oorlogsveteranen hebben hun afschuw uitgesproken over de plannen van tv-producent Endemol voor de nieuwe Big Brother. De tv-producent is voor de elfde en eveneens laatste serie van de Britse Big Brother op zoek naar militairen die in Afghanistan of Irak ledematen zijn verloren, of dakloos zijn geworden. Hugh Milroy van Veterains Aid, dat zich inzet voor dakloze veteranen, zegt verbijsterd te zijn. “Het is een nieuw dieptepunt voor reality-tv“, vertelt hij.

Annabelle Fuller van het Army Benevolent Fund is ook woest. “We zijn een goed doel en geen castingbureau voor slechte tv-programma’s. De mensen die we helpen zijn vaak erg kwetsbaar“, laat de boze Fuller weten in een reactie. John Muxworthy van de UK National Defence Association is het daarmee eens: “Hoe iemand alleen al kan proberen om te profiteren van deze mensen en hun lijden is onthutsend.”

Endemol en Channel 4, de tv-zender die Big Brother uitzendt, betreuren de commotie. “Big Brother wil een brede groep mensen de mogelijkheid geven om auditie te doen en deel te nemen aan het programma. We hebben veel verschillende groepen en organisaties benaderd, omdat zij sterke netwerken hebben van meer geïsoleerde groepen mensen, die geïnformeerd kunnen worden over de audities.”

Channel 4 stopt na het komende seizoen met Big Brother. De realityshow is dan tien jaar te zien geweest op de Britse beeldbuis.

Datum: maandag 28 december 2009, 10:19
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Afghanistan, Irak

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry