Staat krijgt gelijk in zaak tegen FortisEffect

06/08
2009
De Nederlandse Staat heeft gelijk gekregen in een van de rechtszaken aangespannen door de Stichting FortisEffect. De rechtbank Amsterdam heeft in een vonnis van 5 augustus 2009 bepaald dat de provisionele vorderingen van de Stichting worden afgewezen. Dit betekent dat de Staat volgens de rechtbank vrijelijk over de overgenomen Fortis-onderdelen mag beschikken.

De rechtbank oordeelde de vorderingen van de Stichting om de Staat te verbieden de overgenomen Fortis-onderdelen zonder toestemming van Fortis N.V. te verkopen “niet reëel` en `in de praktijk onuitvoerbaar”. Ook betaling van € 1 miljoen als voorschot op door de Stichting geëiste schadevergoeding is door de rechtbank afgewezen.

Dit is het eerste vonnis in een rechtbankprocedure tussen een groep Fortis-beleggers en de Staat. De Staat voelt zich door deze uitspraak gesterkt in zijn standpunt dat de transacties met Fortis onaantastbaar zijn en dat de Staat jegens Fortis-beleggers niet schadeplichtig is. De Staat ziet de uitkomst van de andere procedures dan ook met vertrouwen tegemoet.

Datum: donderdag 6 augustus 2009, 16:38
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Amsterdam, El, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry