Nationale Herdenking en Viering van de Bevrijding 4 en 5 mei

07/04
2009
De Koningin, de Prins van Oranje, Prinses Máxima en minister-president Balkenende zijn maandagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam.

De minister-president is dinsdagochtend 5 mei aanwezig bij de Start Nationale Viering van de Bevrijding in Zwolle. De Koningin en de minister-president wonen die avond in Amsterdam de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding bij.

Nationale Herdenking, maandag 4 mei

De Koningin en de Prins van Oranje leggen op 4 mei in aansluiting op de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk te Amsterdam een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Nationale Viering van de Bevrijding, dinsdag 5 mei

De officiële start van de Nationale Viering van de Bevrijding vindt dit jaar plaats in de provincie Overijssel. Het centrale thema is deze keer 'Vrijheid en identiteit'. De viering start in het Provinciehuis in Zwolle. De minister-president opent vervolgens het Bevrijdingsfestival Overijssel door het Bevrijdingsvuur te ontsteken. Met het ontsteken van dit vuur zijn de dertien Bevrijdingsfestivals en alle feestelijke activiteiten in het land geopend.

De Koningin en de minister-president wonen 's avonds in Amsterdam de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding bij, die traditiegetrouw plaatsvindt op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.

Meer informatie

Datum: dinsdag 7 april 2009, 11:42
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Overijssel, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry