Bezoek aan Noordrijn-Westfalen en Italië

11/05
2009
Minister-president Balkenende brengt 13 mei een bezoek aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Op 14 mei bezoekt hij Italië voor o.a. een werklunch met minister-president Berlusconi.

In Noordrijn-Westfalen ontmoet hij zijn collega Rüttgers, minister-president van de Duitse deelstaat. Tijdens een werklunch met CEO's en bestuursleden van grote Nederlandse en Duitse ondernemingen, waaronder Philips, KPN, Gasunie, Scheuten, TNT en RWE, zullen zij onder meer spreken over de wijze waarop Nederland en Noordrijn-Westfalen omgaan met de financiële en economische crisis en welke lessen daaruit te trekken zijn.

Ook de praktische (economische, culturele en grensoverschrijdende) samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen staat op de agenda, evenals de Nederlandse bijdrage aan en culturele aanwezigheid tijdens RUHR.2010. Het Ruhrgebied treedt in dat jaar als geheel op als Europese hoofdstad.

Berlusconi In Rome heeft minister-president Balkenende een werklunch met minister-president Berlusconi, die momenteel voorzitter is van de G8. Ook tijdens deze lunch staat de financiële en economische crisis, en de maatregelen die de beide landen hebben genomen voor economisch herstel, op de agenda alsmede de G8/G20. Verder zal gesproken worden over klimaat en andere actuele EU-aangelegenheden.

Toespraak 'De kracht van Europa in een veranderende wereld' Voorafgaand aan de ontmoeting met minister-president Berlusconi houdt minister-president Balkenende een gastcollege aan de Sapienza universiteit in Rome, één van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Mede in het licht van de aanstaande verkiezingen voor het Europees Parlement zal hij in zijn toespraak, getiteld 'De kracht van Europa in een veranderende wereld' pleiten voor een nieuw moreel perspectief voor een sociaal, duurzaam en welvarend Europa.

Autorace Mille Miglia Aansluitend aan de werklunch neemt minister-president Balkenende deel aan de klassieke autorace Mille Miglia.

Datum: maandag 11 mei 2009, 16:10
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Itali, Rome, Ruhr

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry