Steeds meer mogelijk voor blinden en slechtzienden

23/12
2009
UTRECHT (EZPress) - Voor mensen met een visuele beperking zijn technische hulpmiddelen essentieel voor volwaardige participatie. Op de ZieZo-beurs (28, 29 en 30 januari in Houten) is te zien wat de nieuwste technologieën voor mogelijkheden bieden voor blinden en slechtzienden.

Sporten, werken of studeren kan lastig zijn voor mensen met een visuele beperking. Maar wel mogelijk! Met het thema `Ontdek je mogelijkheden` ligt de focus tijdens de beurs op de mogelijkheden voor mensen met een visuele beperking, in plaats van de beperkingen. Met de organisatie van de beurs zorgt het Oogfonds voor een toegankelijk evenement met al de aanbieders van diensten en hulpmiddelen voor visueel beperkten bij elkaar.

Dankzij de snelle technologische ontwikkelingen kunnen blinden en slechtzienden steeds beter deelnemen aan het leven van alledag. Door de komst van toegankelijke computers en andere apparatuur zijn de mogelijkheden op de arbeidsmarkt de laatste jaren gegroeid. Ook zijn er elk jaar nieuwe ontwikkelingen waarbij technologieën als GSP en RFID worden ingezet om ondersteuning te bieden bij het zelfstandig reizen.

Tijdens de ZieZo-beurs worden al deze nieuwe producten gepresenteerd. Drie dagen lang kunnen professionals, blinden, slechtzienden en hun omgeving kennis maken met innovaties, bestaande hulpmiddelen en diensten en tal van andere mogelijkheden voor mensen met een visuele beperking. Onderwerpen als werken, studeren, reizen, sport en ontspanning komen allemaal aan bod op de ZieZo-beurs in Houten.

Toegang tot de beurs in Expo Houten is gratis. En voor de visueel beperkte bezoekers is er een pendeldienst van station Houten naar de beurs. Meer informatie vindt u op www.ziezobeurs.nl. Informatie in aangepaste leesvormen is aan te vragen door te bellen naar het Oogfonds, (030) 261 66 88.

//Einde bericht

Bron: Stichting Oogfonds Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 23 december 2009, 12:30
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Houten, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry