Benoemingen Hoge Raad

10/07
2009
De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om de heer mr. E.J. Hofstee (54) en de heer prof. mr. M.H. Wissink (47) voor te dragen voor benoeming tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad. De benoeming van de heer Hofstee gaat in per 1 oktober 2009, die van de heer Wissink per 1 januari 2010.

De heer Hofstee is momenteel coördinerend vice-president van de rechtbank Haarlem. Hij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met als hoofdrichting strafrecht. Achtereenvolgens werkte de heer Hofstee als wetenschappelijk medewerker strafprocesrecht en penitentiair recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, universitair docent aan de vakgroep Strafwetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij ook universitair hoofddocent werd. In 1987 promoveerde de heer Hofstee aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1993 werd hij rechter bij de rechtbank Haarlem, waar hij in 1998 werd benoemd tot vice-president en in 2008 tot coördinerend vice-president.

De heer Wissink is momenteel hoogleraar privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij  studeerde Nederlands recht en privaatrecht aan de Universiteit Leiden. Vervolgens studeerde hij aan de Columbia University School of Law in New York. De heer Wissink werkte achtereenvolgens als docent burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden, was advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in Den Haag en universitair docent burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden. Hier promoveerde hij cum laude. Als nevenfunctie treedt de heer Wissink sinds 2000 op als raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Arnhem en sinds 2002 ook in Leeuwarden.

Datum: vrijdag 10 juli 2009, 01:00
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Arnhem, Gelderland, Groningen, Haarlem, Leiden, New York, Nijmegen, Noord-Holland, Verenigde Staten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry