Illegalen uitgezet per charter

17/07
2009
Onder coördinatie van het Europees agentschap FRONTEX is donderdag 16 juli een groep van 51 illegale vreemdelingen via een chartervlucht gedwongen uitgezet naar west Afrika.

De charter was georganiseerd door de Nederlandse Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Er zaten 21 illegale vreemdelingen uit Nederland aan boord. Het merendeel van deze illegalen verbleef in vreemdelingenbewaring tot hun uitzetting. De uitzetting vond plaats onder begeleiding van functionarissen van de Koninklijke Marechaussee. De Marechaussee is verantwoordelijk voor het escorteren van de vreemdelingen en voor de veiligheid in het vliegtuig.

Nederland neemt vaker deel aan EU-charters als deze om vreemdelingen uit te zetten. Dit jaar heeft al 18 keer eerder een dergelijke charter plaatsgevonden. Gedwongen vertrek vanuit Nederland vindt alleen plaats als vreemdelingen geen gehoor hebben gegeven aan hun plicht Nederland te verlaten als hun verblijfsaanvraag is afgewezen of als zij zich illegaal in Nederland bevonden. De DT&V stelt zichzelf als doel een zorgvuldig, waardig en tijdig vertrek van iedere vreemdeling te realiseren en dringt bij iedere vreemdeling aan op zelfstandig vertrek. Geeft de vreemdeling hieraan geen gehoor, dan kan een gedwongen uitzetting volgen.

Datum: vrijdag 17 juli 2009, 01:00
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry