Website televisieserie Annie M.G. gelanceerd

22/12
2009
De NPS en VARA hebben dinsdag de website rondom de nieuwe zevendelige televisieserie Annie M.G. gelanceerd. In aanloop naar de allereerste aflevering op zondag 3 januari 2010 zijn op de site alvast fragmenten en promo’s van en achtergrondinformatie over de tv-serie te vinden. “Een onderdeel van de site is Mijn Annie, waar bezoekers verhalen kunnen posten over hun persoonlijke herinneringen aan de boeken, liedjes of ander werk van Annie M.G. Schmidt“, zo vertelt een zegsvrouw.

Annie M.G. is een dramaserie met zang en dans, waarin veel werk van Annie M.G. Schmidt is verweven. De serie vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit Zeeland die uitgroeit tot één van de meest geliefde schrijfsters van de twintigste eeuw. Privé is Annie een zoekende vrouw, die verliefd wordt op een getrouwde man. Jarenlang is ze zijn minnares en op latere leeftijd de moeder van zijn kind.

Drie actrices; Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel spelen Annie M.G. Schmidt op verschillende leeftijden. Tom Jansen en Gijs Scholten van Aschat kruipen in de huid van haar man Dick.

De gevarieerde cast bestaat uit zo’n honderd acteurs, waaronder Daan Schuurmans, Betty Schuurman, Theo Nijland, Terence Schreurs, Roeland Fernhout, Marcel Musters, Nelly Frijda, Jeroen Spitzenberger, Jeroen Willems en Wende Snijders.

Annie M.G. wordt geproduceerd door BosBros Film-TV Productions in coproductie met NPS, VARA en de Vlaamse tv-zender Eén. BosBros Film-TV Productions maakte eerder verfilmingen van beroemde boeken van Annie M.G. Schmidt zoals Abeltje, Otje, Minoes, Ibbeltje, Pluk van de Petteflet en Ja Zuster, Nee Zuster.

Zie ook: de website van de televisieserie.

Datum: dinsdag 22 december 2009, 11:57
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry