Een op drie Nederlanders kijkt tv via internet

22/12
2009
Eén op de drie Nederlanders kijk wel eens een tv-programma van de Publieke Omroep (NPO) of RTL terug op internet. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) en de Stichting Internet Reclame (STIR). Het bereik verschilt per genre. “Vooral infor- matie en amusement bereiken relatief veel mensen via het internet. Fictie wordt door een kleinere groep bekeken, maar indien dat het geval is, wel heel frequent. Het zijn de fans van soaps en series“, zegt een woordvoerder.

Het bereik van televisieprogramma’s die worden bekeken via internet is vooral hoog in de leeftijdscategorie 13-19 jaar (37 procent) en 20-34 jaar (40 procent). “Bij 65+ ligt het niveau weer aanmerkelijk lager met een bereik van 11 procent.”

Het is voor het eerst dat onderzoek is gedaan naar de doelgroepen die tv-streams via het internet bekijken. Sinds september 2008 rapporteert SKO al structureel over het aantal opgevraagde streams van NPO en RTL. Daarbij was echter onduidelijk wat het profiel van de kijker is.

Datum: dinsdag 22 december 2009, 10:20
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry