Eerste gipsvlucht woensdag naar Rotterdam

21/12
2009
ROTTERDAM (ANP) - Een aantal brekebenen die ongelukkig terecht zijn gekomen tijdens de wintersport, komen woensdag met de eerste gipsvlucht van dit wintersportseizoen naar Rotterdam Airport. Naar verwachting landt het vliegtuig rond half een 's middags. Woensdagochtend wordt bekend om hoeveel mensen het gaat. Dat heeft Rotterdam Airport maandag laten weten. De eerste gipsvlucht, traditiegetrouw afkomstig uit Innsbruck, komt dit jaar relatief vroeg als gevolg van de eveneens vroege start van de kerstvakantie, aldus de luchthaven.

De gipsvluchten worden uitgevoerd door Tyrol Air Ambulance, dat gespecialiseerd is in medische vluchten. In de cabine van het vliegtuig kan voor veel verschillende aandoeningen een speciale faciliteit gecreëerd worden.

,,Zoals een zogenoemde 'legrest', dat is een stoel met voetenbank voor voet- en beenletsel, of een strechter voor patiënten die liggend vervoerd moeten worden.'' Door de speciale en flexibele inrichting van het vliegtuig kan het maximum aantal passagiers variëren. De meerderheid van de gipsvluchten is afkomstig uit Innsbruck (Oostenrijk) en Chambéry (Frankrijk).

Datum: maandag 21 december 2009, 16:35
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Frankrijk, Oostenrijk, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry