Tekort kinderopvang kleiner door nieuw BSO-concept

18/12
2009
18-12-2009

De gemeente (GG&GD) heeft onlangs een nieuw BSO-concept goedgekeurd, waarbij opvang gecombineerd wordt met een cursus naar keuze. Deze CursusBSO biedt voor Utrecht een nieuwe mogelijkheid om de capaciteitsproblemen in de kinderopvang op te lossen. Het concept kan ook in andere steden snel en eenvoudig worden ingevoerd.

Wethouder Rinda den Besten (Jeugd) noemt het concept briljant: `Het is een prima mogelijkheid om extra BSO-plekken te realiseren. Dat hebben we in Utrecht keihard nodig.`

De cursussen worden gecombineerd met de zorg die ouders mogen verwachten van een reguliere buitenschoolse opvang (BSO). Het concept voldoet aan alle kwalitatieve vereisten van de wet kinderopvang.

Bij CursusBSO kunnen de kinderen meedoen met cursussen toneel, dans, joga, zelfverdediging, muzikale vorming en percussie (met trommels). De kinderen worden op de drukke BSO-dagen (maandag, dinsdag en donderdag) van de verschillende scholen gehaald. Na wat ontspanning volgen ze een 1,5 uur durende cursus naar keuze, waarna ze tussen 17.30 en 18.00 uur door de ouders worden opgehaald. De cursussen worden gegeven op daarvoor geschikte locaties, zoals een cultureel centrum.
Het concept is begin van het schooljaar in Utrecht van start gegaan. In januari volgt een nieuw cursusaanbod.

De CursusBSO Utrecht biedt een oplossing voor het tekort aan plaatsen op de probleemdagen. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande locaties, waar op naschoolse uren vaak leegstand is. Zo kunnen moeiteloos extra BSO-plekken gecreƫerd worden. Voor opvang op woensdag en vrijdag en in de vakanties is inmiddels aansluiting gezocht bij de bestaande kinderopvangorganisaties, om daar ruimte te benutten.

Datum: vrijdag 18 december 2009, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry