Zeewolde tegen alternatieve vliegroute Lelystad Airport

17/12
2009
ZEEWOLDE (EZPress) - De gemeente Zeewolde neemt regionaal het voortouw om de alternatieve route, de linksom route, van tafel te krijgen bij de minister waardoor weer over de Oostvaardersplassen zal worden gevlogen. Daarnaast dient het college een beroepschrift in bij de Raad van State.

Het college van B &W van Zeewolde is ontstemd over de voorkeur die de minister heeft uitgesproken over de alternatieve uitvliegroute. Wethouder Hendrik de Vries heeft tijdens het Bestuurlijk Overleg Lelystad Airport (BOLA) een voorzet gedaan om gezamenlijk met de andere (provinciale) gemeenten en de provincie protest aan te tekenen richting de minster.

Daarnaast dient het college een beroepschrift in bij de Raad van State, omdat het belang van een zorgvuldige keuze met betrekking tot de vliegroutes onvoldoende in het onderzoek en de besluitvorming zijn betrokken, terwijl door de ligging van zowel de aanvlieg- als startroutes (over het grondgebied van de gemeente en zelfs over de bebouwde kom van Zeewolde) de belangen van de gemeente Zeewolde in onevenredige mate worden geschaad. Het betreft hier met name de geluidsoverlast die onevenredig veel zal zijn voor de bebouwde kern van Zeewolde en het bosgebied Horsterwold.

Na eerste lezing van de definitieve aanwijzing blijkt dat met de zienswijze, die namens het college is ingediend, niet tot nauwelijks rekening is gehouden.

In deze zienswijze lag de focus op de aanvliegroutes, waarover de minister aangeeft dat het aanvliegen op aanwijzing van de verkeersleiding gebeurt. Hierdoor kan er een zodanige spreiding ontstaan dat er eigenlijk geen concrete aanvliegroutes zijn, behalve wanneer de directe landing ingezet gaat worden. Er zijn dan ook geen aanvliegroutes in de MER beoordeeld.

Daarnaast spreekt de minister zijn voorkeur uit voor een alternatieve routevoor de route over de Oostvaardersplassen. Deze alternatieve route, de linksom route, gaat over Flevoland in een wijde bocht om Lelystad in noordelijke richting. De wijde bocht zorgt er voor dat de vliegtuigen in de nabijheid van ons dorp komen. De route valt op dat punt samen met een al geplande route in oostelijke richting, waardoor het aantal vliegbewegingen nabij Zeewolde toe zal nemen. Dit is voor het college van Zeewolde onacceptabel.

//Einde bericht

Bron: Gemeente Zeewolde

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 17 december 2009, 15:29
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Lelystad, Noordelijke, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry