Treinverkeer Utrecht stil door winterweer

17/12
2009
UTRECHT (ANP) - Het treinverkeer van en naar Utrecht CS is donderdagmiddag helemaal vastgelopen. Rond half vier konden er geen treinen meer vertrekken vanaf of binnenlopen op het station. Dat heeft de NS gemeld. De problemen komen voort uit de vertragingen die de ochtendspits opliep door het winterweer. ,,Dit zijn logistieke problemen die je niet kunt voorspellen'', aldus de zegsman.

Het is niet duidelijk hoe lang de problemen gaan duren. Utrecht Centraal is het belangrijkste station van Nederland. De meeste grote treinverbindingen van noord naar zuid en oost naar west komen langs het station.

Schrappen

Eerder op de middag meldden de NS en ProRail al dat de rest van de dag ongeveer de helft van alle ritten wordt geschrapt. Dit gebeurt als voorzorgsmaatregel om het treinennet in de Randstad niet vast te laten lopen door alle vertragingen.

De NS adviseert reizigers de avondspits in de trein te mijden. De ANWB riep eerder automobilisten ook al op de avondspits te mijden. De files als gevolg van het winterweer leidden donderdagochtend tot opstoppingen van meer dan 600 kilometer.

Datum: donderdag 17 december 2009, 16:03
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry