`Reclame maken voor kansspelen mag`

17/12
2009
BRUSSEL (ANP) - Exploitanten van kansspelen in Nederland mogen door reclame en het introduceren van nieuwe kansspelen hun aanbod aantrekkelijk maken. Als ze dat recht niet hebben, bestaat het risico dat de consument zijn heil zoekt in het illegale circuit. Dat concludeerde de advocaat-generaal bij het Europees Hof van Justitie donderdag in een zaak over het gokbedrijf Betair, dat van het ministerie van Justitie geen kansspelen in Nederland mag organiseren. Het hof volgt doorgaans de conclusie van de advocaat-generaal.

Eerder bepaalde het Europees Hof van Justitie al dat EU-lidstaten het recht hebben om vergunningen voor kansspelen exclusief te geven aan bepaalde exploitanten, zoals de Nationale Sporttotalisator in Nederland. Een dergelijke regeling dient om consumenten te beschermen tegen gokverslaving en om de criminaliteit te bestrijden.

Deze exploitanten mogen volgens de advocaat-generaal wel reclame maken voor hun producten, maar de nationale rechter moet beoordelen of ze daarbij niet te ver gaan door de consument aan te sporen tot buitensporig gokken.

Datum: donderdag 17 december 2009, 11:38
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: België, Brussel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry