Browser-keuzesvenster in Europese Windows

16/12
2009
De Europese Commissie accepteert het door Microsoft voorgestelde browserkeuzescherm, waarmee Windowsgebruikers eenvoudig de mogelijkheid krijgen om een andere browser dan Internet Explorer te kiezen. Hiermee komt een einde aan een lang durende procedure waarin de EU Microsoft beschuldigt de Windowsgebruikers Internet Explorer op te dringen als browser.

Microsoft ontloopt met deze overeenkomst een boete. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar met tussentijdse evaluatie. Het keuzescherm zal uiterlijk in maart beschikbaar komen via Windows Update.

De definitieve komst van de browserkeuze in de EU-landen, wordt gezien als een overwinning voor de consument en de open webstandaards. Zo zegt browser fabrikant Opera in een persbericht: "Het browserkeuzescherm geeft gebruikers de mogelijkheid eenvoudig een alternatief voor de Internet Explorer te installeren, die veiliger en sneller is en beter de webstandaards volgt". Opera is ook al sinds 2007 bezig de monopolistische positie van Microsoft in de browserarena aan te vechten en beschouw deze EU-overeenkomst als een grote overwinning.

Datum: woensdag 16 december 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry