Utrecht versnelt bouw 1.100 woningen

16/12
2009
16-12-2009

De gemeente Utrecht krijgt van het ministerie van VROM € 4,8 miljoen extra om de woningproductie te versnellen. VROM draagt hiermee totaal € 6,2 miljoen bij aan bouwprojecten in Utrecht. Door stimuleringsregelingen kunnen in Utrecht nu 19 woningbouwprojecten van totaal 1.103 woningen versneld gebouwd worden.

De € 4,8 miljoen komt uit de zogenaamde Rijksstimuleringsregeling Woningbouwprojecten. Het geld is bedoeld om 14 projecten in deze crisis een steun in de rug te geven. In totaal kunnen hiermee 779 woningen gebouwd worden. De bouw van deze projecten moet starten voor 1 juli 2010. `Het geld van het Rijk helpt niet alleen de woningproductie, maar is ook goed voor de economie van de stad. Ik ben er trots op dat het ons samen lukt in deze moeilijke tijden zoveel projecten te starten. Dat we samen met corporaties en ontwikkelaars blijven bouwen aan de stad en werken aan aantrekkelijke wijken`, aldus wethouder Harrie Bosch (Wonen).

Eerste ronde stimuleringsregeling
De bijdrage van VROM komt bovenop de € 1,4 miljoen die Utrecht in september kreeg in de eerste ronde van de regeling. Hiermee is steun verleend aan de bouw van 244 woningen van vier projecten: Vaartsche Compagnie, het Rijnbaancomplex, Hart van Hoograven, en Dynamiek (Leidsche Rijn).

Gemeentelijke fonds
Ook de gemeente draagt een steentje bij aan het bestrijden van de crisis. Eerder dit jaar heeft de gemeente 20 miljoen euro ter beschikking gesteld voor een gemeentelijk stimuleringsfonds woningbouwproductie. Utrecht wil hiermee projecten stimuleren die er daadwerkelijk toe doen in de stad. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om grote projecten of projecten die de leefbaarheid in de wijk sterk verbeteren. Het project Van Campenstaete (80 woningen) is met deze regeling al in gang gezet.

Datum: woensdag 16 december 2009, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry