Extreme bellers, extreme verschillen

25/06
2009
UTRECHT (EZPress) - Uit onderzoek van DeLaagsteRekening.nl, een website voor persoonlijk telecomadvies, blijkt dat de verschillen in kosten voor mobiel bellen bij extreem belgedrag groot zijn. Een verkeerd abonnement kost dan tot wel twee keer zo veel. Tussen de 100 en 250 minuten zijn lopen de verschillen terug naar ongeveer 25%. De onderzoeksresultaten zijn overzichtelijk in één grafiek gezet waarin te zien is bij hoeveel minuten welke provider het voordeligst is.

Providers lopen veel uiteen op het gebied van mobiel internet. Vodafone beidt bijvoorbeeld 28 keer sneller internet aan dan Hi voor dezelfde prijs.

Consumenten kunnen met behulp van de grafiek in één oogopslag zien welk abonnement het goedkoopst is bij een bepaald aantal belminuten. DeLaagsteRekening.nl geeft ook gratis nauwkeurig advies op maat.

Voor het onderzoek en de daar uit voortvloeiende grafiek is gekeken naar het gemiddelde belgedrag. Bedenker Harm Aarts: `Gemiddeld duurt een gesprek 2 minuten en 7 seconden. Door voor alle 704 abonnementen uit te rekenen hoeveel deze gesprekken zouden kosten zijn we tot deze resultaten gekomen.`

De interactieve grafiek is te vinden op https://www.delaagsterekening.nl/info/inzicht.

//Einde bericht

Bron: DLR

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 25 juni 2009, 09:17
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry