GGD`s sturen basisscholen brief over griep

11/08
2009
RIJSWIJK (ANP) - GGD's in het noorden van het land bereiden basisscholen voor op de Mexicaanse griep die naar verwachting na de zomer een hoogtepunt bereikt. De GGD's in Drenthe, Groningen en Friesland wijzen scholen per brief op maatregelen die ze kunnen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. De gezondheidsdiensten in de drie provincies adviseren de scholen om kinderen onder andere aan te leren de handen vaak te wassen met water en zeep en een hand voor de mond te houden als ze hoesten. Volgens een woordvoerder van de GGD Friesland gelden voor scholen tot nu toe dezelfde adviezen als voor andere instellingen in Nederland en hoeven zij geen bijzondere maatregelen te nemen.

Scholen in Drenthe hebben de brief al ontvangen, in Groningen en Friesland krijgen basisscholen de brief in de loop van de week. De GGD Noord-Holland stuurde de ruim driehonderd basisscholen in de provincie een mail met informatie over de griep.

In de noordelijke regio's gaan de basisscholen volgende week van start. Vorige week donderdag liet het ministerie van Volksgezondheid weten de schoolvakanties niet te willen verlengen om verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan.

Datum: dinsdag 11 augustus 2009, 17:40
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Drenthe, Friesland, Groningen, Noordelijke, Rijswijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry