Sneller internet bij KPN

15/12
2009
Meer glasvezel en het bestaande kopernetwerk opwaarderen: dat zijn de plannen van KPN om volgend jaar sneller internet te kunnen gaan bieden.

Laten we maar eens met dat koper beginnen. KPN gaat de komende maanden zijn bestaande kopernetwerk opwaarderen. Door gebruik te maken van de zogeheten VDSL-CO techniek kan KPN naast sneller internet (voor 50% van de huishoudens in Nederland) ook meer huishoudens bereiken met interactieve televisie diensten, inclusief hd-tv. Naar verwachting is dit al in de zomer van 2010 gereed.

En dan glasvezel. Volgens KPN is dit dé technologie voor de toekomst. het bedrijf gaat dus door met de uitrol ervan in Nederland, nadat het afgelopen jaar zowel proeven met Fiber-to-the-Home (FttH) als Fiber-to-the-Curb (FttC - tot de straatkast) zijn gehouden. KPN verwacht een stijging in het aantal huishoudens dat op FttH kan worden aangesloten: van ca 460.000 aan het eind van het derde kwartaal 2009 tot 1,1 tot 1,3 miljoen in 2012. Deze verbindingen worden aangelegd door Reggefiber. Voor FttC wil KPN zich eerst richten op de levering van diensten over bestaande verbindingen voordat het bedrijf besluit verder te gaan uitrollen. FttC is al bij ongeveer 450.000 huishoudens aangelegd. De ambitie is dat op de middellange termijn 30 tot 60% van de Nederlandse huishoudens bereikbaar wordt voor glasvezel.

Datum: dinsdag 15 december 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry