`Steeds meer ouders maken gebruik van Kijkwijzer’

15/12
2009
Steeds meer ouders maken gebruik van de Kijkwijzer. Dat blijkt uit een onderzoek dat het NICAM, de organisatie achter de Kijkwijzer, liet uitvoeren door Intomart GFK onder 500 ouders met kinderen tot 16 jaar. Van alle ouders geeft 92 procent aan de Kijkwijzeradviezen te gebruiken. “Bijna de helft doet dit vaak of regelmatig en slechts acht procent zegt nooit gebruik te maken van Kijkwijzer“, vertelt een woordvoerder. “In 2008 maakte nog veertien procent van de ouders nooit gebruik van Kijkwijzer.”

Ouders vinden de Kijkwijzer ook betrouwbaar, blijkt uit het onderzoek. “Ruim negen op de tien ouders (95 procent) vinden de adviezen redelijk tot volledig betrouwbaar. Twee jaar geleden was dat nog 90 procent. In tweederde van de gevallen is men het vaak of vrijwel altijd eens met de leeftijdsadviezen van Kijkwijzer. Ouders die het vrijwel nooit eens zijn met de leeftijdsadviezen (2 procent), vinden deze dan meestal te hoog.”

Ouders laten zich voornamelijk adviseren door de Kijkwijzer aan de hand van de waarschuwingen bij het begin van een programma en door de informatie in de televisiegidsen. “Het gebruik van teletekstpagina 282 als informatiebron is gestegen naar acht procent.”

Datum: dinsdag 15 december 2009, 13:16
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry