Saxion Hogeschool kiest voor Educator

11/12
2009
PUTTEN (EZPress) - Saxion Hogeschool heeft Educator gekozen om educatieve ambities te versterken. Educator biedt het instrumentarium om onderwijskwaliteit te borgen, onderwijs effectief vorm te geven en biedt efficiëntie voor de bijbehorende bedrijfsvoering.

Na een uitgebreide testperiode heeft Saxion gekozen voor Educator. In een Proof of Concept (POC) - die onderdeel was van een aanbesteding - is Educator volledig ingericht naar de situatie van Saxion. Daarbij is vanuit diverse perspectieven Educator uitgebreid bekeken en in alle opzichten positief beoordeeld.

Er is voor Educator gekozen, omdat dit pakket als beste uit de bus is gekomen aan de hand van het - in de aanbesteding opgestelde - programma van eisen. `Het programma scoorde de hoogste punten op het gebied van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid voor zowel studenten als docenten`, vertelt Frank Alberse, projectmanager van het selectietraject. `Andere redenen zijn het feit dat het systeem een open structuur heeft, zodat het makkelijk aan de andere toepassingen van Saxion te koppelen is en de moderne architectuur.`

'De informatievoorziening binnen een hogeschool is van wezenlijk belang voor de kwaliteit van het onderwijs. De dienstverlening aan onze studenten hangt in sterke mate af van de effectiviteit van de onderwijsprocessen', aldus mr. H.G.M. (Ineke) van Oldeniel, lid van het College van Bestuur. 'Educator biedt een krachtig 'student services systeem', waarbij de onderwijsprocessen centraal staan'.

'Tijdens de selectie was voor ons van groot belang om de ondersteuning van hybride onderwijsvormen te regelen: zowel voor cohort, aanbodgestuurd onderwijs als ook voor meer flexibel, vraaggestuurd onderwijs. Ondersteuning van onderwijs door middel van het aanbieden kennisvakken als een curriculum waar integrale competentie ontwikkeling belangrijk is', aldus mw. drs. Caroline van de Molen, directeur Dienst Onderwijs & Student van Saxion Hogeschool. 'Daarnaast biedt Educator een goede start voor de optimalisatie van de onderwijslogistiek. Een efficiënte bedrijfsvoering en een goede onderwijskwaliteit versterken elkaar'.

//Einde bericht

Bron: Educator

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 11 december 2009, 11:47
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Gelderland, Putten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry