Cursus terrorismebestrijding voor Afghaanse officieren

10/12
2009
Een team van militaire specialisten op het gebied van terrorismebestrijding is deze week op Kamp Holland voor de eerste keer gestart met een Counter Insurgency (COIN) cursus voor officieren van het Afghaanse leger. De cursus wordt gegeven aan enkele tientallen Afghaanse en Nederlandse officieren van het Operational Mentor and Liaison Team.

Behalve de basisbeginselen gaat de cursus ook dieper in op de ingewikkelde materie van terrorismebestrijding. De cursus, waarbij de dagelijkse praktijk van de strijd tegen de gewapende opstandelingen centraal staat, vraagt om een actieve rol van de Afghaanse officieren en hun Nederlandse mentoren. 

Discussie

Het interactieve karakter van de cursus zorgde voor levendige discussies binnen het leslokaal. Volgens de cursusleiders een belangrijk aspect van de cursus, waarin het leren van elkaar een prominente rol heeft.

COIN

De cursus wordt verzorgd vanuit het Counter Insurgency Centre Afghanistan in Kabul. Een Australische onderofficier en een Amerikaanse officier, gesteund door 2 tolken, leiden de tweedaagse cursus. 

Datum: donderdag 10 december 2009, 15:17
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Kabul, Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry