Kandidaten gezocht voor Big Brother Awards

09/12
2009
De digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom vraagt het publiek om kandidaten aan te leveren voor de Big Brother Awards 2010. Daarbij worden prijzen uitgereikt aan personen of instellingen die de privacy van de Nederlandse burger ernstig schenden.

 Tijdens een feestelijk Awardsgala dat gehouden zal worden op 5 februari 2010, worden de winnaars in het zonnetje gezet. Hoge ogen gooien in elk geval het nieuwe paspoort (met verplichte afname van vingerafdrukken), rekeningrijden, de bewaarplicht van telecomgegevens en het op grote schaal afluisteren van telefonie en internet.

Iedereen kan tot 12 januari een kandidaat aandragen in de categorieën Personen, Overheid, Bedrijven en Voorstellen. Stuur daarvoor een mailtje naar kandidaten@bigbrotherawards.nl, inclusief een korte motivatie waarom deze kandidaat een Award heeft verdiend.

Naast prijzen voor privacyschenders, is er de Winston Award voor de persoon of instelling die zich juist in positieve zin heeft onderscheiden op het gebied van privacy. Nieuw dit jaar is de Publieksprijs: in de weken voorafgaand aan de Awards kan het Nederlandse ubliek stemmen wie er met deze prijs vandoor gaat.

In 2007 zijn de Big Brother Awards voor het laatst georganiseerd. Winnaars waren onder andere de Nederlandse Spoorwegen, De Nederlandsche Bank en het Elektronisch Kinddossier. De Nederlandse burger kreeg de prijs voor de onverschillige houding en desinteresse voor zijn privacy.

Datum: woensdag 9 december 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry