Vogelbescherming stopt verzet Westerschelde

09/12
2009
ZEIST (ANP) - Vogelbescherming Nederland stopt haar juridische procedure tegen de verdieping van de Westerschelde. De Raad van State zou op 18 december uitspraak doen in de zaak die de vogelbescherming had aangespannen om aantasting van de natuur in het Westerscheldegebied te voorkomen. De organisatie liet woensdag weten goede hoop te hebben op volledig natuurherstel als de zeearm wordt uitgebaggerd.

In juli liet de Raad van State de verdieping van de Westerschelde stilleggen. Het was een tussentijdse uitspraak die was gedaan op verzoek van de vogelbescherming. Die had op een voorlopige voorziening gevraagd. De uitspraak leidde tot een rel tussen de Nederlandse en de Vlaamse overheid. Het kabinet besloot later om de Hertogin Hedwigepolder te ontpolderen als compensatie van het natuurverlies dat door de Westerscheldewerken zou worden veroorzaakt.

De ontpoldering van de Hedwigepolder levert 300 hectare natuurgebied op. Dat is de helft van het volledige natuurherstel van 600 hectare. De vogelbescherming gaat er nu van uit dat die resterende hectaren ook gevonden zullen worden en heeft daarom de procedure bij de Raad van State gestaakt.

Datum: woensdag 9 december 2009, 12:04
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht, Zeist

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry