Zeven gewonden door botsing tram en bus

10/08
2009
RIJSWIJK (ANP) - Door een botsing tussen een tram en een bus in Rijswijk zijn maandag zeven mensen gewond geraakt. Dat heeft een woordvoerster van de politie gemeld. Openbaarvervoerbedrijf HTM had eerder melding gemaakt van minstens acht gewonden. Volgens de politie raakten vier mensen, onder wie de 68-jarige chauffeur van de bus, zwaargewond. Zij werden naar een ziekenhuis gebracht. Drie van hen konden 's avonds weer naar huis. Alleen de buschauffeur moet een nacht ter observatie in het hospitaal blijven. Drie anderen raakten lichtgewond en werden ter plekke behandeld.

Alle gewonde passagiers zaten in de tram. In de bus zaten geen passagiers. Het ongeval had plaats op de kruising van de Treubstraat en de Volmerlaan. De bus botste door nog onbekende oorzaak tegen de tram en kwam klem te zitten tussen de tram en een lantaarnpaal.

Een zegsman van de HTM sprak over een enorme ravage. De weg was geruime tijd afgesloten, onder meer in verband met het politieonderzoek. Een helikopter heeft overzichtsfoto's gemaakt. Volgens de zegsvrouw van de politie hebben beide bestuurders verklaard dat zij op het moment van de botsing wit licht hadden.

Datum: maandag 10 augustus 2009, 20:13
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Rijswijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry