Verburg ondersteunt tien nieuwe manieren van recreatie

07/12
2009
Persbericht | 07-12-2009

De strandtent van de toekomst, het groene landgoed voor senioren en een tunnel om het onderwaterleven te bekijken. Het zijn enkele voorbeelden van ideeën van recreatieondernemers die minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met in totaal € 1 miljoen ondersteunt.

In totaal worden 10 goede ideeën gericht op nieuwe vormen van recreatie via haalbaarheidsonderzoek verder verkend. Drie á vier projecten krijgen uiteindelijk geld om hun project te ontwikkelen.

De 10 projecten zijn uitgekozen na een oproep in oktober. In deze oproep daagde minister Verburg ondernemers uit om nieuwe manieren van recreatie te ontwikkelen die duurzaam zijn en rekening houden met mens, natuur en landschap. Deze regeling is aangekondigd in de Tweede Kamer brief 'Genieten van buiten' en de 'Agenda Landschap'.

De projecten worden begeleid via het SBIR-programma (Small Business Innovation Research). Het programma biedt kansen voor het bedrijfsleven om nieuwe kennis om te zetten in commerciële toepassingen. SenterNovem voert dit programma uit namens verschillende ministeries. SBIR bestaat uit drie fasen:

het haalbaarheidsonderzoek,onderzoek en ontwikkeling,commercialisering. De overheid draagt bij aan de eerste twee fasen.

Naast persberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.

Meer informatieGenieten van buitenAgenda Landschap

Datum: maandag 7 december 2009, 17:19
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry