Winstnemingen in Wall Street

10/08
2009
In Wall Street gingen de aandelen maandag omlaag. Volgens beurshandelaren konden winstnemingen niet uitblijven na vier weken van koersstijgingen. Bovendien hielden beleggers hun kruit droog. Zij kijken uit naar de uitkomst van een vergadering van het bestuur van de centrale bank, dinsdag en woensdag, en naar cijfers van grote winkelketens later deze week. Bovendien komen er ook nog algemene cijfers over verkopen in de detailhandel. Beleggers volgen dit met grote belangstelling, omdat de bestedingen van de consumenten sterk bepalend zijn voor de groei van de economie in de Verenigde Staten.

De beursbarometers gingen wat omlaag ten opzichte van de hoge stand van vrijdag. Handelaren zagen dit niet als een teken dat nu een koersdaling is ingezet, meer als een adempauze. Volgens hen willen veel mensen weer aandelen kopen en is het wachten op een geschikt moment om in te stappen.

Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 9318 punten. De S&P 500-index was toen 0,7 procent lager op 1003 punten. De Nasdaq-index, belangrijk voor de stemming bij de technologiefondsen, verloor 0,9 punten op 1982 punten.

McDonald’s

Er was er weinig nieuws dat de handel kon stimuleren. McDonald’s zorgde na een lagere opening voor een opleving. De fastfoodketen meldde gunstige omzetcijfers over de afgelopen maand en zag dat beloond met een koersstijging van 1,7 procent.

Wall Street liet echter overwegend koersdalingen zien. Zo moesten uiteenlopende ondernemingen als Boeing, Cisco en 3M met meer dan 2 procent terug. De winkelketen Wal-Mart ging met ruim 1 procent omlaag, nadat analisten hadden voorspeld dat deze keten deze week geen omzetgroei zal laten zien.

Datum: maandag 10 augustus 2009, 19:20
Bron:
Categorie: Economie
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry