Nieuwe website bundelt archieven WOII

07/12
2009
De website www.archievenWO2.nl is sinds vandaag in de lucht. Op de website is informatie over de Tweede Wereldoorlog te vinden uit 225 archieven.

ArchievenWO2.nl moet antwoord geven op vragen als ‘Waar vind ik informatie over de vrouwenkampen tijdens de Tweede Wereldoorlog?’ En ‘hoe kan ik achterhalen wat mijn opa tijdens de oorlog deed?’ De site is bedoeld voor de geïnteresseerde leek en de doorgewinterde onderzoeker.

225 archieven

Op de website staat bijvoorbeeld informatie over het nationaal-socialisme, de rol van het koningshuis tijdens de oorlog, WOII in Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen. De website brengt informatie over de Tweede Wereldoorlog uit 225 archieven bij elkaar. Het is de bedoeling dat meer archieven zich aansluiten bij het project.

ArchievenWO2.nl is in een initiatief van het Nationaal Archief en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. VWS financiert de website uit het Programma Erfgoed van de Oorlog.

Actueel Nieuwsberichten Kamerstukken Toespraken Vraag en antwoord Alle publicaties WOB-verzoeken Openstaande kamervragen

Datum: maandag 7 december 2009, 15:53
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen
Tags: Groningen, Leek, Suriname

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry