GG&GD Utrecht start tweede vaccinatieronde Nieuwe Influenza A: Inenting jonge kinderen en huisgenoten van baby's tot zes maanden

07/12
2009
07-12-2009

De GG&GD Utrecht start op dinsdag 15 december met de tweede vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep) voor kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van baby's tot zes maanden uit Utrecht. Deze vaccinatieronde is op 15, 16 en 17 december en vindt weer plaats in de Jaarbeurs Utrecht en in Sporthal De Paperclip, Leidsche Rijn. Voor de tweede vaccinatie worden geen oproepbrieven verzonden.

De vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) bestaat uit twee prikken. De tweede prik is belangrijk, want deze beschermd maximaal tegen het Mexicaanse griepvirus. Tussen de prikken moet een periode van minimaal 21 dagen zitten voor het beste resultaat.

Tweede vaccinatieronde
Ouders/verzorgers ontvingen in de week van 16 november een uitnodiging met oproepkaarten en oproepschema voor beide vaccinaties. In dit oproepschema staat ook waar, wanneer en hoe laat ze worden verwacht voor de tweede vaccinatie. De locaties zijn geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur ’s avonds.

De eerste ronde is soepel verlopen. Iedereen wordt weer verzocht om op de tijd en locatie te komen die in de oproepbrief staat.

Inhaalronde in januari

In januari volgt een extra prikronde voor jonge kinderen en huisgenoten van baby’s die door overmacht de eerste prik in november hebben gemist. Tijdens de 'gewone' vaccinatieronde in december halen zij hun eerste prik. In de week van 11 januari kunnen zij de tweede prik halen. Meer informatie volgt begin januari, onder meer op de website www.utrecht.nl/gggd.

Gewijzigde openingstijden GG&GD
Tijdens de prikdagen, 15 tot en met 17 december, zijn er afwijkende openingstijden voor tuberculosebestrijding, reizigersvaccinatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke gezondheidszorg. Zie de website van de GG&GD hiervoor.

Datum: maandag 7 december 2009, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry