`Berlusconi is ook een Europees probleem`

05/12
2009
AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen hebben zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd op No Berlusconi Day. De betogers hadden spandoeken bij zich met daarop teksten als 'Berlusconi moet weg' en 'Papi, your time is coming'. Ook zongen ze liederen en riepen ze in het Italiaans en in het Nederlands leuzen als 'weg met Berlusconi'. ,,Berlusconi is ook een Europees probleem. Het is ook jullie probleem'', zei een van de demonstranten. Op een flyer die ze aan voorbijgangers uitdeelden, legden de betogers uit wat hun probleem is. ,,Wilders aan de macht een nachtmerrie? In Italië is dat werkelijkheid: Berlusconi's coalitiepartner de Lega Nord heeft voorstellen gedaan als gescheiden openbaar vervoer voor immigranten en het minarettenverbod'', stond op het papiertje.

Velen hadden paarse kleding of accessoires bij zich. Deze kleur herinnert aan geen enkele politieke partij en zou ludiek zijn in Italië.

No Berlusconi Day is ontstaan uit een initiatief van webloggers. In Italië trekt zaterdag een stoet met honderdduizenden demonstranten door Rome. Zij eisen het vertrek van premier Silvio Berlusconi. De oppositie wil dat hij aftreedt omdat hij ondemocratisch is en banden met de maffia zou hebben.

Datum: zaterdag 5 december 2009, 16:59
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Italië, Noord-Holland, Rome

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry