Lagere opening Wall Street verwacht

10/08
2009
De beurzen in New York openen maandag naar verwachting lager. Beleggers verzilveren hun winsten na de opmars van de effectenmarkten van de afgelopen tijd. Vrijdag werden de beurzen omhoog gestuwd door beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid.

Drie kwartier voor handelsaanvang wijst de future op de S&P 500-index op een opening die 0,5 procent lager zal zijn dan het slot van vrijdag. Op basis van de stand van de future op de Nasdaq opent de technologiebeurs naar verwachting 0,6 procent lager.

Technologie-aandelen staan maandag in de belangstelling. De Taiwanese chipmaker TSMC liet weten dat de verkopen in juli beter waren dan in juni. Dat zou kunnen duiden op een verbetering van de vraag naar technologieproducten. De verkopen lagen nog wel 1,9 procent lager dan vorig jaar.

Mogelijk komt detailhandelsconcern Wal-Mart in beweging. JPMorgan Chase verlaagde zijn prognose voor de tweedekwartaalwinst van het concern. De retailgigant presenteert donderdag zijn kwartaalcijfers.

Datum: maandag 10 augustus 2009, 15:07
Bron:
Categorie: Economie
Tags: New York, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry