Gordon Ramsey in ‘fucking shit’

10/08
2009
De bekende Engelse chef Gordon Ramsay helpt in zijn tv-programma Kitchen Nightmares eigenaren van restaurants met de bedrijfsvoering. Maar inmiddels beleeft Ramsey zijn eigen nachtmerrie.

Faillissement
Vier van zijn twintig restaurants in Los Angeles, New York, Parijs en Praag hebben te maken met grote financiële tekorten. Voor een faillissement van de Gordon Ramsay Holdings Ltd. wordt gevreesd. De 42-jarige Engelse topkok heeft personeel moeten ontslagen en heeft samen met zijn schoonvader vijf miljoen dollar eigen geld geïnvesteerd. Ook schijnt hij zijn Ferrari te hebben verkocht en zijn huis in Londen als onderpand te gebruiken.

Pijlsnelle groei
Het is nog maar 11 jaar geleden dat Ramsay zijn eerste eigen restaurant in Londen opende (tot op heden het enige 3-sterrenadres in de Britse hoofdstad). Daarna volgde een pijlsnelle expansie, onder andere met behulp van een investeringsmaatschappij. Met zijn televisiewerk verdient de chef ongeveer 10 miljoen dollar per jaar.

Kredietcrisis
The Wall Street Journal wijdt een deel Ramsey’s problemen aan de kredietcrisis krijgen, waardoor klanten minder vaak dure diners declareren. Maar ook zijn afwezigheid in al zijn restaurants speelt Ramsay parten. Wie aan het eind van de avond 400 euro p.p. afrekent voor een maaltijd, wil graag een glimp opvangen van de beroemde eigenaar.

Herstructurering
Ramsay beweert zelf dat hij er met de huidige herstructurereing van zijn imperium (hij is eigenaar voor 69 procent) weer bovenop komt, schrijft de Wallstreet Journal. Als hij zijn eigen restaurants dezelfde aanpak geeft als de restaurants in Kitchen Nightmares zal zijn imperium binnenkort weer winstgevend zijn.

Datum: maandag 10 augustus 2009, 15:04
Bron: DAG Opvallend
Categorie: Entertainment
Tags: Frankrijk, Londen, Los Angeles, New York, Parijs, Praag, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry