Officiële opening Veiligheidshuis Drenthe, locatie Hoogeveen

03/12
2009
Op donderdag 3 december aanstaande opent de burgemeester van Hoogeveen, de heer H. Koetje, Veiligheidshuis Drenthe, locatie Hoogeveen. Hoogeveen is, naast Assen en Emmen, één van de drie locaties van Veiligheidshuis Drenthe.

Om 15.30 uur gaat het programma van start en zal de burgermeester de openingshandeling verrichten. Verder worden er enkele toespraken gehouden en kunnen genodigden genieten van een hapje en een drankje. Veiligheidshuis Hoogeveen is gevestigd in het gemeentehuis van Hoogeveen. Deelnemers van verschillende ketenpartners zullen daar in de toekomst plaatsnemen en aan het werk gaan. Tevens zullen er verschillende overleggen tussen de partners plaatsvinden.

Eerder opende staatssecretaris van Justitie, mevrouw N. Albayrak, Veiligheidshuis Drenthe in Assen. Dit gebeurde op 4 december 2008 en hiermee werd de komst van het Veiligheidshuis in Drenthe gevierd. Sinds de opening wordt er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het Veiligheidshuis. Op de locaties in Assen en Emmen vinden er al verschillende overleggen plaats; de activiteiten in Hoogeveen worden na de opening daadwerkelijk in gang gezet.

Het Veiligheidshuis is een fysieke samenwerkingsvorm tussen partners in de veiligheidsketen. Door letterlijk ‘onder een dak’ samen te werken, ontstaan korte (communicatie-)lijnen waardoor de bespreking en behandeling van zaken zo efficiënt mogelijk plaatsvindt. Zo moeten onder andere strafbare feiten voorkomen en recidive verminderd worden. Deelnemende partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie Assen, Politie Drenthe, de Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering Nederland en de Drentse gemeenten.

Meer informatie over Veiligheidshuis Drenthe is te vinden op de website www.veiligheidshuisdrenthe.nl.

 

Praktische gegevens opening:

Veiligheidshuis Drenthe

Locatie Hoogeveen

Raadhuisplein 1

Hoogeveen

Tijdstip: 15.30 – 17.00 uur

NB. Veiligheidshuis Drenthe is gevestigd in het Compagnieshuis aan het Raadhuisplein. De feestelijke opening vindt plaats in het Raadhuis aan het Raadhuisplein.

Datum: donderdag 3 december 2009, 15:40
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Assen, Drenthe, Emmen, Hoogeveen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry