Europese beurzen in de min

10/08
2009
De Europese beurzen stonden maandagochtend in de min, na de sterke opmars van de afgelopen tijd. Winstnemingen voerden volgens beleggingsadviseur Erwin Blok van Dresdner VPV maandag de boventoon. ,,Na de koerssprong van vrijdag is het logisch dat beleggers hun winsten verzilveren.”

De AEX van meest verhandelde fondsen in Amsterdam is in de afgelopen vier weken 21 procent gestegen, en bereikte vrijdag het hoogste punt van dit jaar. De hoofdgraadmeter stond vlak voor de middag 0,6 procent in de min op 288,71 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen verloor 0,2 procent tot 420,56 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs noteerden tussen 0,4 en 0,7 procent lager.

Verder is het maandag ,,vlees noch vis met de handel”, aldus Blok. Er is weinig nieuws waar beleggers zich aan vast kunnen houden.

Financiële waarden

De blik van handelaren is deze week gericht op financiële waarden. ING en Aegon presenteren deze week hun halfjaarcijfers. De fondsen waren maandag in trek. Volgens Blok verwachten beleggers wel wat van de resultaten. ING en Aegon stegen respectievelijk 0,8 en 1,6 procent. Daarmee voerde Aegon de AEX aan.

Effectenhuis Van der Moolen kondigde maandag aan uitstel van betaling te hebben aangevraagd. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de handel in het lokale fonds tot nader order opgeschort. Beursuitbater NYSE Euronext heeft het aandeel op het strafbankje gezet.

Vastned

Vastgoedbedrijf Vastned presenteerde maandag de halfjaarcijfers voor Vastned Retail en Offices/Industrial. In heel 2009 verwacht het bedrijf fors meer winst te boeken met de verhuur van winkelpanden bij Vastned Retail. Het fonds noteerde 0,3 procent in de plus.

Vastned Office/Industrial noteerde 1,7 procent in de plus. Voor deze tak voorziet Vastned geen verbetering van het economische klimaat en een daling van de winst ten opzichte van 2008.

Unilever

Onderaan de AEX bungelde levensmiddelenconcern Unilever met een min van 2,6 procent. Het fonds kreeg een afwaardering van zakenbank Theodoor Gilissen.

De euro noteerde maandagochtend op 1,4190 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen vrijdag stond de Europese munt nog op 1,4185 dollar.

Datum: maandag 10 augustus 2009, 11:52
Bron:
Categorie: Economie
Tags: Amsterdam, Duitsland, Frankfurt, Frankrijk, Londen, Noord-Holland, Parijs, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry