Minister juicht initiatief supermarkten toe

01/12
2009
Nieuwsbericht | 01-12-2009

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vindt de belofte van een aantal supermarkten om meer diervriendelijker geproduceerd varkensvlees in de schappen te leggen veelbelovend. Bij de bijeenkomst over de resultaten van het project 'Varkens in ComfortClass' in Raalte gaven verschillende supermarkten zoals Jumbo, Albert Heijn en Super de Boer aan dat ze graag meer varkensvlees met een welzijnskeurmerk (zoals het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming) in de schappen willen hebben.

Minister Verburg ziet een grote rol weggelegd voor supermarkten. Als die een iets hogere prijs berekenen voor het vlees, kunnen uiteindelijk ook de boeren daarvan profiteren. Varkens die meer ruimte, afleiding en daglicht hebben, kosten namelijk meer geld. Die kosten worden op dit moment nog niet doorberekend aan de consument. Minister Verburg vindt dat de supermarkten, cateraars en horeca daar een grotere rol in moeten nemen.

Varkens in de ComfortClass (toespraak, 30 november 2009)Naast nieuwsberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.

Datum: dinsdag 1 december 2009, 17:41
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Overijssel, Raalte

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry