‘Damrak gaat lager van start’

10/08
2009
Het Damrak in Amsterdam gaat naar verwachting 1 tot 2 punten lager van start. Volgens handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer zijn de beurzen oververhit.

,,Het is gezond voor de markt om wat in te leveren. In vier weken tijd is de hoofdgraadmeter AEX 21 procent gestegen. Wellicht is er sprake van een irrationele overdrijving op de beurzen, die nu wat wordt gecorrigeerd”, aldus Koenders.

De blik van beleggers is deze week onder meer gericht op financiële waarden. Van Lanschot, ING en Aegon presenteren deze week hun cijfers. Effectenhuis Van der Moolen kondigde maandag aan uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Het bedrijf kan niet aan haar kortlopende betalingsverplichtingen voldoen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de handel in de aandelen tot nader order opgeschort.

Vastned

Vastned presenteerde maandag de halfjaarcijfers. In de retailtak steeg het een direct resultaat per aandeel met 6,7 procent. Bij de kantorentak ging het direct resultaat per aandeel met 7,2 procent omhoog. De twee zagen de vastgoedportefeuille met respectievelijk 5,8 en 5,1 procent dalen.

Mogelijk komen maandag levensmiddelenconcern Unilever en diervoeder Nutreco in beweging. Theodoor Gilissen wijzigde zijn waardering voor de fondsen. Het advies voor Unilever gaat omlaag naar ’sell’ van `buy’. De zakenbank heeft nu een sterke voorkeur voor Nutreco (naar `buy’ van ’sell’).

Hoogste punt

Vrijdag bereikte de AEX van meest verhandelde fondsen in Amsterdam het hoogste punt van dit jaar. De hoofdgraadmeter sloot 2,39 punten ofwel 0,8 procent hoger op 290,50 punten. Dat betekent dat de index die week 2,5 procent is gestegen. De MidKap-index van middelgrote fondsen won 0,7 procent tot 421,22 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs noteerden van 0,9 tot 1,7 procent hoger.

De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen noteerde 1,2 procent hoger op 9370,07 punten. De breder georiënteerde S&P 500-index won 1,3 procent tot 1010,48 punten. De Nasdaq, belangrijke graadmeter voor technologiefondsen, steeg 1,4 procent tot 2000,25 punten.

Tokio

Op de beurs in Tokio sloot de toonaangevende Nikkei-index 1,1 procent hoger op 10.524,26 punten.

De euro noteerde maandagochtend op 1,4190 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen vrijdag stond de Europese munt nog op 1,4185 dollar.

Datum: maandag 10 augustus 2009, 08:38
Bron:
Categorie: Economie
Tags: Amsterdam, Duitsland, Frankfurt, Frankrijk, Japan, Londen, Noord-Holland, Parijs, Tokio, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry