Onderzoek Ineas: Nederlander geeft weinig om zuinigere auto

30/11
2009
AMSTERDAM (EZPress) - Voor autobezitters zijn de hoge brandstofprijzen geen aanleiding om de auto in te ruilen voor een zuinigere. Wanneer de auto echter aan vervanging toe is, dan wordt er wel bewust gekozen voor een zuinige auto. Maar, slechts 9% van de Nederlanders doet dat vanwege het milieu. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1800 Ineas-verzekerden in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

In beide gevallen een opmerkelijke uitkomst. Zeker omdat de meeste Nederlanders het gevoel hebben dat ons land voorop loopt als het gaat om milieuvriendelijke en energiezuinige maatregelen. Feitelijk onterecht, want Nederland staat niet in de Top 10 van milieuvriendelijke landen.

Uit het onderzoek van Ineas blijkt dat de Duitse consument een uitzondering vormt. Meer dan 80% van de ondervraagden daar zoekt, vanwege de hoge brandstofprijzen, wel degelijk naar een zuinigere auto. Daar is het ook belangrijk dat een nieuwe auto goedkoop in onderhoud is. Van alle ondervraagden in Europa vindt 17.5% dat de nieuwe auto milieuvriendelijk moet zijn, terwijl 34,5% van mening is dat de auto zuinig in het gebruik moet zijn. In Nederland vindt slechts 9% van de autobezitters het milieu belangrijk bij aanschaf van een nieuwe auto, terwijl 43% een zuinige auto belangrijke vindt.

Ineas vroeg de autobezitters in de vier landen ook naar hun voorkeur: een elektrische auto, een hybride auto of een auto op biobrandstof. De verschillen tussen landen lopen niet veel uiteen: Nederlandse autobezitters hebben met 37% een lichte voorkeur voor een hybride auto, een elektrische auto en een auto op biobrandstof scoren beide rond de 31%. Biobrandstof is alleen populair in Nederland en Frankrijk, terwijl de Spaanse automobilist het liefst een hybride auto heeft (51%).

//Einde bericht

Born: Ineas

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 30 november 2009, 09:49
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Duitsland, Frankrijk, Noord-Holland, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry