Weer phishing-aanval gericht op ING-klanten

27/11
2009
Een week geleden was het raak, en nu alweer: er doen zeker twee - in slecht Nederlands opgestelde - verschillende phishing-mails de ronde die proberen inloggegevens van ING-klanten binnen te hengelen.

In het ene mailtje wordt melding gedaan van het feit dat er vanuit het buitenland een aantal keer geprobeerd is om op het account van de klant in te loggen. Deze pogingen zijn mislukt, maar de klant wordt wel gevraagd om zijn primaire ip-adres te registreren, ter identificatie. Onzin natuurlijk, want dat zou betekenen dat je alleen nog vanaf je eigen computer kunt internetbankieren, terwijl het gemak van internetbankieren juist is dat je het waar dan ook kunt doen - maar dit terzijde. Overigens werd vorige week het primaire ip-adres ook al opgevoerd.

Het andere mailtje stelt dat de server MijnING aangevallen is door hackers en dat wegens het onderzoek naar de daders voorlopig via een andere site moeten worden ingelogd. Wie eenmaal op deze site heeft ingelogd, mag vervolgens vijf dagen lang niet inloggen op MijnING.nl - allemaal uit veiligheidsoverwegingen...

Uiteraard staat in beide berichten een link. Niet op klikken dus, en dergelijke mails meteen weggooien. Meer informatie vindt u hier.

Datum: vrijdag 27 november 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Array

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry