Pas op voor valse Facebook-inlogpagina

24/11
2009
Beveiliger Panda Security heeft een valse Facebook-pagina ontdekt, die gemaakt is met het doel gebruikerswachtwoorden te stelen.

Omdat de URL (die onder andere via emails verspreid wordt) en de inhoud van de webpagina erg lijken op die van het echte Facebook, kunnen gebruikers gemakkelijk verleid worden hun gebruikersnaam en wachtwoord te geven. Op dat moment verschijnt een foutmelding, die gebruikers erop wijst dat het onveilig is door te klikken. Opvallend is dat veel gebruikers deze foutmelding in de wind slaan en zo alsnog op de valse Facebook-pagina belanden. Gegevens die op deze pagina worden ingevoerd, komen terecht bij de makers van de valse website. Beelden van het proces zijn hier te vinden.

Gebruikers moeten, aldus Panda, goed controleren of de URL waarop zij hun data invoeren inderdaad bonafide is: in dit geval moet het www.facebook.com zijn. Wie tot de ontdekking komt dat zijn account toch al gehackt is, moet contact opnemen met Facebook; dat biedt verschillende mogelijkheden om opnieuw eigenaar van het account te worden.

Datum: dinsdag 24 november 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry