Ruim 60% Nederlanders verkoopt spullen op internet

24/11
2009
Tegenwoordig koopt of verkoopt 91% van de Nederlanders regelmatig artikelen via internet. 73% van de Nederlanders zegt online shoppen eenvoudig en goedkoop te vinden. Dat blijkt uit onderzoek naar 15 jaar internetgebruik in Nederland,

Bijna driekwart van de Nederlanders (73%) vindt producten op het internet goedkoper dan in de winkel. Opvallend is dat men 10 jaar geleden negatiever was en producten op internet juist duurder vond dan in de winkel (62%). Meer dan zes op de tien Nederlanders heeft vertrouwen in het digitaal betalen van aangeschafte spullen (65%).

De producten die online worden aangeschaft, zijn in 84% van de gevallen gloednieuw. Maar ook de koop en verkoop van tweedehands artikelen heeft een grote groei doorgemaakt. Verkocht 10 jaar geleden nog slechts 8% van de respondenten tweedehands spullen via internet, tegenwoordig biedt 63% van de respondenten weleens gebruikte artikelen aan.

De respondenten geven ook aan steeds minder nadelen te ondervinden van internetwinkelen, in vergelijking met real-life shoppen. Bijna de helft van de ruim 1.000 respondenten (49%) laat weten het prettig te vinden dat er op internet géén 'hulp' van een verkoper wordt geboden. Aan service wordt bovendien weinig ingeleverd: 38% vindt de service op internet even goed als in de winkel, tegen 26% die de service als minder goed ervaart. Dat de spullen niet direct in huis zijn, is voor meer dan de helft van de respondenten (54%) geen enkel probleem.

Het onderzoek is uitgevoerd door Synovate in opdracht van internetaanbieder Online, die dit jaar haar 15e verjaardag viert.

Datum: dinsdag 24 november 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry