Online kopen en downloaden games sterk in opmars

24/11
2009
De meeste gamers kopen hun spellen - zowel voor de pc als de console - in de winkel. Maar het downloaden van games, via officiële aanbieders, neemt een steeds grotere vlucht.

Volgens het Nationaal Gaming Onderzoek 2009 TNS NIPO/Newzoo heeft inmiddels vijftien procent van alle Nederlandse consolegebruikers wel eens een game gekocht en gedownload via de online verbinding van hun console. Dit is het begin van een trend die over is komen waaien uit de Verenigde Staten. Daar wordt bijna drie keer zoveel online gekocht en gedownload: veertig procent van de consolegebruikers doet dit. Opvallend is dat Nederlandse gebruikers van de PlayStation3 (38%) vaker online aankopen doen dan gebruikers van de Nintendo Wii (20%) en de XBOX360 (18%).

Elf procent van de Nederlanders speelt wel eens games op hun mobiele telefoon. 24 Procent daarvan downloadt games. Het enorme bereik van online game portals, gebruikt door 37 procent van de Nederlandse bevolking, is met name te danken aan het feit dat de meeste spelletjes gratis zijn. Toch besteedt dertien procent van de spelers geld op deze websites door online credits te kopen of premium games te downloaden. In de VS is dit zelfs dertig procent.

Datum: dinsdag 24 november 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry