Wist je dat? Donateurseditie…

28/03
Eind vorig jaar vroegen we aan alle vaste donateurs van Bits of Freedom om ons te voorzien van feedback aan de hand van een - vanaf nu jaarlijkse - donateursenquête. Meer dan 300 donateurs vulden de enquête volledig anoniem in. Dankjulliewel! Op sommige vragen en opmerkingen geven we graag een reactie, die vind je hieronder.

Doneren en belastingvoordeelIn de enquête vroegen we aan donateurs of ze bekend waren met het belastingvoordeel dat een donatie kan opleveren. Bits of Freedom heeft namelijk een ANBI status, waarmee je, onder bepaalde voorwaarden, donaties kan aftrekken van de belasting. De Belastingdienst betaalt dan een behoorlijk deel van je donatie. Afhankelijk van je inkomen tot bijna 40% van de gift!

Veel donateurs gaven aan met deze regeling bekend te zijn. Een veel gegeven reactie in de enquête was echter dat men dacht de drempel voor het belastingvoordeel niet te halen, of dat hun donatie te klein was. Dit is echter onjuist! Tenminste... als je als donateur bereid bent om je donatie voor vijf jaar vast te leggen. Het belastingvoordeel geldt dan namelijk vanaf elk bedrag.

Helaas moet je best wat persoonsgegevens doorgeven om de donatie vast te leggen. We begrijpen dat dit onprettig kan zijn. Misschien dan goed om te weten dat wij deze documenten niet digitaal opslaan, de papieren versie achter slot en grendel bewaren en jaarlijks de documenten waarvan de bewaarplicht is verstreken, vernietigen.

Het formulier invullen kan volledig online. Opsturen naar ons kan via e-mail naar donateurs@bitsoffreedom.nl, wij printen het document dan uit en verwijderen de digitale versie, of per post. Let wel op dat je het formulier met een kalligrafische handtekening ondertekend.

DonateursomgevingBij Bits of Freedom vinden we het belangrijk dat je als donateur grip hebt op je donatie. Dit betekent dus dat je op elk moment van de dag jouw donatie moet kunnen inzien, wijzigen of stopzetten. We zouden dit nog best een beetje beter onder de aandacht kunnen brengen, want maar liefst 66% van onze vaste donateurs had er nog nooit van gehoord: de Bits of Freedom donateursomgeving. Inloggen is een makkie, want dit werkt met een verificatielink in je inbox. Je hoeft dus geen extra wachtwoord te onthouden.

Op dit moment kan je er nog niet veel meer doen dan je donatie aanpassen en je contactvoorkeuren instellen. Dit gaat in de toekomst veranderen. Wat wel zo blijft is dat we dataminimalisatie blijven toepassen op onze donateursadministratie. We verzamelen in ons systeem alleen het hoognodige. Dit hoognodige bestaat uit je e-mailadres, om in contact met je te blijven en je te kunnen laten inloggen, en je rekeninggegevens om de incasso te verzorgen.

Overige inputWe hebben bergen complimenten, suggesties, feedback en opmerkingen van onze donateurs mogen ontvangen. De input uit de enquête wordt meegenomen in een nieuwe meerjarenstrategie die we op dit moment aan het ontwikkelen zijn. Ook de praktische tips nemen we mee in de doorontwikkeling van de website en webshop. Waar mogelijk zullen we in de toekomst ook wijzen op veranderingen die we op basis van de enquête hebben doorgevoerd. Alle complimenten worden doorgegeven aan de desbetreffende collega\'s.

Mocht je nog antwoord willen hebben op een specifieke vraag of een stuk feedback zijn vergeten? Stuur ons dan even een e-mail op donateurs@bitsoffreedom.nl.

Nogmaals, namens het hele team, heel veel dank aan alle vaste donateurs, enerzijds voor jullie aanhoudende support, anderzijds voor het geven van alle waardevolle feedback. Het wordt erg gewaardeerd!

Datum: donderdag 28 maart 2024, 16:45
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Bergen, Limburg, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry