Bits of Freedom: wat ons drijft en drijvende houdt.

09/06
In onze laatste aflevering voor de zomerstop gaan we het eens lekker hebben over onszelf. We blikken terug op de afgelopen jaren én kijken vooruit. Evelyn verwonderde zich over huilende Lewis Capaldi-fans op TikTok en we bellen met Haroon Ali over zijn kersverse rol als lid van onze Raad van Advies.

De Bits of Freedom podcast is elke twee weken gevuld met een breed scala aan internetgerelateerde onderwerpen. Je maakt kennis met het Bits of Freedom Team en we nemen je mee op ontdekkingstocht over het wereldwijde web. Van internetprivacy tot cyberkunst, van netwerkkabels tot wetgeving voor de grijpgrage techbedrijven. Alles over het internet, van jouw favoriete NGO.

\`I will be sad all week, is he the guy from Harry Potter?\`Lewis Capaldi, een Schotse singer-songwriter, is bijzonder actief op social media. Hij engageert er met fans, en deelt er veel over zaken over zijn persoonlijke leven. Evelyn stuitte op TikTok op de fans van de artiest, die zichzelf of hun kinderen filmen terwijl ze naar zijn nieuwe muziekvideo kijken. Spoiler alert: geen van hen houdt het droog tijdens het kijken van de clip. De emotionele video is al meer dan 12 miljoen keer bekeken op YouTube, maar Evelyn zelf durfde het tot nu toe nog niet aan!

De hoogtepunten van Bits of Freedom in 2022Een aantal weken terug werd ons jaarverslag gepubliceerd, waarin je alles leest over ons werk in 2022. In deze aflevering delen Ilja, Evelyn en Inge hun highlights van afgelopen jaar. Ilja vertelt over Data. Zo zit dat. , een bewustwordingscampagne die we maakten samen met ambassadeur van de vrijheid Fresku, waarin vier nieuwsgierige Nederlanders ontdekken hoe data werkt. Evelyn zet het werk dat we al jaren doen rondom encryptie in de spotlight en vertelt over hoe dit werk vruchten af begint te werpen. En Inge deelt dat ze erg blij is met de nieuwe rol van tech-onderzoeker binnen het team, die ons de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld echt ín die discriminerende algoritmes te duiken en te kijken waar het mis gaat, maar ook om andere organisaties te helpen met technische vraagstukken.

Goliath, houd je koest!In de afgelopen jaren is het werk van Bits of Freedom zich meer en meer gaan focussen op Europese wetgeving. We staan stil bij de uitdagingen die we tegenkomen in Europa, waar we te maken hebben met een grote tech-lobby met aanzienlijke financiële middelen. In het kort: Big Tech heeft gewoon veel meer geld dan wij. Maar ondanks deze \`David en Goliath\` situatie, kunnen wij gelukkig rekenen op bevlogen medewerkers en het opbouwen van brede maatschappelijke coalities en een stevige achterban. We bespreken het belang van een lange adem en het goed zorgen voor de mensen die werken bij Bits of Freedom om effectief te kunnen blijven strijden voor digitale vrijheid.

Dit is zeker weten hét perfecte moment om donateur te worden! Maak deel uit van onze achterban en begin vandaag nog met doneren!

💰💰💰We hebben best wel wat principes als het aankomt op geld. We nemen bijvoorbeeld geen geld aan van Big Tech en overheden, om onze onafhankelijkheid te kunnen waarborgen. We bespreken hoe we dan wel gefinancierd worden, namelijk door private fondsen, bedrijfsdonateurs die door een strenge selectie gaan, en een hele grote groep individuele donateurs die elke maand geld naar ons overmaken en onze missie steunen. In een ideale wereld hebben we een goede balans tussen inkomsten van fondsen, bedrijven en individuele donateurs. Wanneer we groeien, zoals afgelopen jaren, betekent dit dus dat we flink wat nieuwe donateurs moeten vinden. De afgelopen jaren is dat lastig geweest en is het aantal donateurs niet voldoende meegegroeid. Een extra uitdaging is, dat we ook geen geld géven aan Big Tech, oftwel geen betaalde online campagnes doen. Dat maakt het in het huidige internetlandschap extra moeilijk om mogelijke nieuwe donateurs te bereiken. Dus als je nou denkt: jeetje ja, die Bits of Freedom kan natuurlijk niet adverteren op de socials, maar ik heb nog wel een billboardje leegstaan, of wat advertentieruimte? Of: ik wil m\'n wel baas motiveren om bedrijfsdonateur te worden! Mail onze collega Nico dan!

Lekker bellen met......Haroon Ali! Journalist, schrijver en kersvers lid van de Raad van Advies van Bits of Freedom. Haroon deelt zijn perspectief op het belang van betrokkenheid bij Bits of Freedom en de raakvlakken tussen zijn werk en dat van onze organisatie. Hij bespreekt ook de specifieke thema\'s die hij belangrijk vindt en de impact die hij wil hebben op de toekomstige strategie en activiteiten van Bits of Freedom.

Volg ons op de voet!Let op! Nu volgen linkjes naar Big Tech!

Volg jij Bits of Freedom al? Bijvoorbeeld op Twitter, Instagram of LinkedIn?

De podcast vind je in jouw favoriete podcastapp. Bijvoorbeeld op Spotify of Apple Podcasts.

Wil je niks te maken hebben met Big Tech? Abonneer je dan gewoon op onze nieuwsbrief:

#mailpoet_form_7 .mailpoet_form { }
#mailpoet_form_7 .mailpoet_paragraph { }
#mailpoet_form_7 .mailpoet_text_label, #mailpoet_form_7 .mailpoet_textarea_label, #mailpoet_form_7 .mailpoet_select_label, #mailpoet_form_7 .mailpoet_radio_label, #mailpoet_form_7 .mailpoet_checkbox_label, #mailpoet_form_7 .mailpoet_list_label, #mailpoet_form_7 .mailpoet_date_label { display: block; }
#mailpoet_form_7 .mailpoet_text, #mailpoet_form_7 .mailpoet_textarea, #mailpoet_form_7 .mailpoet_select, #mailpoet_form_7 .mailpoet_date { display: block; }
#mailpoet_form_7 .mailpoet_checkbox { }
#mailpoet_form_7 .mailpoet_validate_success { color: #468847; }
#mailpoet_form_7 .mailpoet_validate_error { color: #b94a48; }#mailpoet_form_7{;}#mailpoet_form_7 .mailpoet_message {margin: 0; padding: 0 20px;}#mailpoet_form_7 .mailpoet_paragraph.last {margin-bottom: 0} @media (max-width: 500px) {#mailpoet_form_7 {background-image: none;}} @media (min-width: 500px) {#mailpoet_form_7 .last .mailpoet_paragraph:last-child {margin-bottom: 0}} @media (max-width: 500px) {#mailpoet_form_7 .mailpoet_form_column:last-child .mailpoet_paragraph:last-child {margin-bottom: 0}}

Laat dit veld leegSchrijf u in voor onze nieuwsbrief *

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

Datum: vrijdag 9 juni 2023, 12:58
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry