Blijf luid! – Nieuwe Europese platformwet helpt jouw kritische­ stem

19/02
De nieuwe Europese platformwet, de Digital Services Act (DSA), is sinds 17 februari van kracht. Met deze wet worden de rechten van gebruikers van online platformen, waaronder sociale media, beter beschermd tegen de macht van Big Tech. Om gebruikers op deze nieuwe rechten te wijzen en hen aan te sporen hier gebruik van te maken, lanceren we vandaag onze nieuwe website, jouwplatformrechten.nl, en onze campagne \'Blijf luid\'! Klik hier om naar onze nieuwe site te gaan!

Jouw platformrechtenDe afgelopen jaren hebben we achter de schermen in Brussel hard gewerkt aan de DSA. We zijn dan ook blij dat hij nu ingaat! De regels gaan grote impact hebben op de manier waarop jij online je stem kunt laten horen, en daar wijzen we je uiteraard graag op aan de hand van onze nieuwe website. We leggen de onderliggende problemen van grote online platformen uit én geven aan welke oplossingen de nieuwe wet voorlegt. Waar heb jij recht op, wat is een platform jou verschuldigd en hoe kun je je rechten daadwerkelijk gebruiken? Op de site staat bijvoorbeeld hoe je melding maakt van illegale content, hoe je een klacht indient bij een platform en hoe je de volgorde van je feed aanpast.

Blijf luid!De website is natuurlijk voor iedereen, maar we willen deze vooral onder de aandacht brengen van activistische organisaties en mensen uit het maatschappelijk middenveld. Zij hebben sociale media nodig om een doelgroep te bereiken, maar worden nog veel te vaak tegengehouden door Big Tech. Hun content wordt verwijderd, ze kunnen geen advertenties plaatsen of ze krijgen zogenoemde shadowbans opgelegd. Met onze campagne \'Blijf luid!\' roepen we ze daarom op om luid te blijven door de nieuwe regels uit de wet te gebruiken. In dit kader publiceren we ook een manifest, ondertekend door activisten en organisaties.

Lees het manifest!

Help ons deze boodschap te verspreidenMet jouw hulp kunnen we nog meer mensen op de hoogte brengen van de nieuwe Europese platformwetten, en zo zorgen dat kritische stemmen gehoord blijven worden. Deel onze boodschap via jouw online platformen.

Bedankt!Deze campagne is gemaakt in samenwerking met KesselsKramer en KesselsKramer Digital. De campagne is mogelijk gemaakt door het SIDN fonds en EDRi (European Digital Rights). Daarnaast willen we de modellen die op het beeld van de campagne te zien zijn bedanken.

Datum: maandag 19 februari 2024, 08:49
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: BelgiŽ, Brussel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry