voestalpine neemt Torri S.P.A. over en versterkt zijn marktpositie op het gebied van opslagsystemen

26/10
DOETINCHEM (EZPress) - Het voestalpine-dochterbedrijf NEDCON, met hoofdkantoor in Doetinchem (Nederland) en sinds 2004 lid van de Metal Forming Division, is al decennia lang aanbieder van innovatieve opslagsysteemoplossingen. Met de acquisitie van magazijnspecialist Torri S.P.A. uit Vicenza (Italië) bouwt de onderneming nu haar positie in dit veeleisende segment verder uit.

Met een jaarlijkse omzet van circa 75 miljoen euro en zo’n 135 medewerkers, produceert en monteert Torri S.P.A. al meer dan 50 jaar hoogwaardige stellingsystemen en magazijnplatformen voor uiteenlopende industriële toepassingen. Het bedrijf bekleedt zo een leidende positie in Zuid-Europa. Tot de range producten behoren zowel manuele als ook automatische opslagsystemen, waarbij tevens op maat uitgewerkte oplossingen voor individuele klanten worden geleverd. „De uitgebreide en jarenlange expertise van Torri S.P.A. op het vlak van stellingoplossingen vormt de ideale aanvulling op het bestaande aanbod aan producten en diensten van de NEDCON-groep. Met deze overname kunnen wij onze strategie – complexe opslagsystemen aanbieden uit eigen huis van ontwikkeling tot en met de montage – consequent voortzetten. Enerzijds kunnen wij zodoende de Zuid-Europese markt nog beter bedienen, anderzijds profiteren ook onze bestaande klanten hiervan“, zegt Peter Schwab, lid van de raad van bestuur van voestalpine AG en hoofd van de Metal Forming Division.

Eigen productontwikkeling

De NEDCON-groep, met hoofdkantoor in Nederland en vier vestigingen in Europa en de Verenigde Staten, biedt werk aan een 500-tal mensen. Opslagsystemen van NEDCON worden bijvoorbeeld toegepast in de volautomatische distributiecentra van bekende webwinkels, postorderbedrijven en supermarkten. De producten worden volledig in eigen huis ontwikkeld. In het zogenaamde „NEDCON Test Department“, dat uniek is in de branche, worden de systemen continu getest en worden nieuwe producten ontwikkeld door middel van fast prototyping.

Metal Forming Division

De Metal Forming Division is het competentiecentrum van voestalpine voor hoogontwikkelde profiel-, buis- en precisiebandstaalproducten, oplossingen in opslagtechniek en montageklare systeemcomponenten uit pers-, stans- en rolgeprofileerde onderdelen. Met de voor de branche unieke combinatie van materiaalexpertise en verwerkingscompetentie en een wereldwijde aanwezigheid is deze divisie de voor de hand liggende partner van innovatie- en kwaliteitsgeoriënteerde klanten. De divisie heeft ongeveer 11.900 mensen in dienst en werkt voor bijna alle Europese autofabrikanten. In haar boekjaar 2022/2023 boekte de divisie een omzet van 3,9 miljard euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 375 miljoen euro.

De voestalpine-groep

voestalpine is een in de hele wereld leidende staal- en technologiegroep met een gecombineerde materiaal- en verwerkingscompetentie. De internationaal actieve bedrijvengroep telt ongeveer 500 groepsbedrijven en -vestigingen in meer dan 50 landen op de vijf continenten. Hij is sinds 1995 genoteerd aan de Beurs van Wenen. Met zijn kwalitatief hoogwaardige product- en systeemoplossingen behoort voestalpine tot de leidende partners van de auto- en huishoudtoestellenbranche en van de luchtvaart- en olie- en gassector. Bovendien is de groep wereldmarktleider op het gebied van spoorweginfrastructuursystemen, gereedschapsstaal en speciale profielen. voestalpine zet zich in voor de wereldwijde klimaatdoelstellingen en volgt met greentec steel een welomlijnd plan voor de decarbonisatie van de staalproductie. In zijn boekjaar 2022/2023 realiseerde de grope bij een omzet van 18,2 miljard euro een operationeel resultaat (ebitda) van 2,5 miljard euro en had het wereldwijd circa 51.200 medewerkers in dienst.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 26 oktober 2023, 00:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Doetinchem, Gelderland, Oostenrijk, Verenigde Staten, Wenen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry