Minister Plasterk bemoeit zich niet met ONM

24/11
2009
Minister Plasterk (Media) zal zich niet bemoeien met het besluit van Nederland 3-baas Roek Lips om te stoppen met de BNN-serie ONM. Dat heeft Plasterk maandag geantwoord op vragen uit de Tweede Kamer. Volgens Plasterk is het besluit gewoon in overeenstemming met de mediawet. “Het is natuurlijk hoe dan ook een gevoelig besluit“, laat mediami- nister Plasterk weten. “De teleurstelling over ONM mag echter geen aanleiding zijn in te grijpen in de werkwijze binnen de publieke omroep.”

Volgens Plasterk is het niet zo dat netmanager Roek Lips de enige man is die besluit wat er wel of niet op Nederland 3 wordt uitgezonden. “Ik wil de indruk wegnemen dat een netcoördinator zomaar programma’s van omroepen schrapt. Op grond van de Mediawet is de raad van bestuur eindverantwoordelijk voor de programmering. Namens hem neemt de netcoördinator geregeld gevoelige beslissingen. Aan de uitoefening van die bevoegdheid gaan zorgvuldige procedures vooraf.”

Plasterk begrijpt het besluit om te stoppen met ONM vanwege lage kijkcijfers. “Weliswaar bereikt ONM de leeftijdsgroep 13-19 jarigen, maar deze vormt slechts een klein deel van de ONM-kijkers (13%), de helft van de kijkers is boven de 50, en het totale bereik blijft achter bij de doelstelling. Het volledige bedrag dat gereserveerd was voor ONM (ruim 7 miljoen per jaar) wordt opnieuw geïnvesteerd in drama.”

Op 28 oktober werd bekend dat Nederland 3 de stekker uit ONM trekt. Producent Endemol probeert de soapserie sindsdien bij een andere partij onder te brengen. De laatste uitzending bij de Publieke Omroep is in mei 2010.

Datum: dinsdag 24 november 2009, 10:15
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry