Kunst in de gemeente Gilze en Rijen

17/01
OOSTERHOUT (EZPress) - De vijfde editie van het project Kunst in de gemeente Gilze en Rijen gaat binnenkort van start. Nieuw deze keer is dat kunstenaars uit heel Noord-Brabant mogen deelnemen en een kunstwerk of ontwerp mogen indienen. De winnende kunstenaar wint een mooi geldbedrag van € 3000,- en zijn kunstwerk zal een heel jaar geëxposeerd worden op de wisselsokkel in park `t Mollebos in Gilze.

Vanaf 23 januari tot en met 12 maart kunnen alle kunstenaars die woonachtig (of duurzaam werkzaam) zijn (geweest) in Noord-Brabant één of twee kunstwerken of ontwerpen aanmelden via info@kunstindegemeente.nl.

Vakjury en inwoners

Uit het aanbod maakt een jury, bestaande uit 4 personen in eerste instantie een selectie. Voor de vijfde editie van Kunst in de Gemeente Gilze en Rijen bestaat de vakjury uit Saskia de Frel (textielkunstenaar, Molenschot), Jan de Jong (Neerlandicus, Gilze), Adriaan Seelen (Beeldend kunstenaar, Rijen) en Gerry Peene (beeldend kunstenaar, Gilze).

Vervolgens kunnen de inwoners hier hun stem op uitbrengen. Aan de hand van die uitslag kiest de jury uit de 3 meest gewaardeerde kunstwerken de winnaar. De winnaar mag zijn kunstwerk een jaar lang presenteren op de betonnen sokkel van één bij één meter in park ’t Mollebos in Gilze.

Inzenden is mogelijk tot en met 12 maart. Uiteraard moet het werk wel aan een aantal vereisten voldoen. Alle informatie voor kunstenaars is te vinden op de website: https://kunstindegemeente.nl/gemeenten/gilze-en-rijen/

Verbindende kunst

Kunst in de gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek. Stichting Kunstweek wil met dit project lokale kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar verbinden. Enerzijds krijgt elk jaar een nieuwe kunstenaar de kans om een beeldhouwwerk te exposeren op een prominente plek in de gemeente. Anderzijds kan de lokale bevolking via een verkiezing zelf aangeven welk kunstwerk zij het mooiste vindt.

Datum: dinsdag 17 januari 2023, 15:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gilze en Rijen, Noord-Brabant, Oosterhout

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry