10 Gouden K’s toegekend

10/11
2022
RAAMSDONKSVEER (EZPress) - Dit jaar hebben bijna vijftig wethouders met kunst en cultuur in hun portefeuilles, inwoners uit hun gemeenten voorgedragen voor een Gouden K.

Gouden K’s worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Omdat jaarlijks maximaal tien Gouden K’s worden toegekend, hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten tien personen geselecteerd. 

De tien Gouden K’s zijn toegekend, namens de gemeente Bergeijk aan Jos Smeets, namens de gemeente Capelle aan den IJssel aan mevrouw Marie-Louise Eijsvoogel, namens de gemeente Eijsden-Margraten aan Nicole Mulkens, namens de gemeente Epe aan Hanneke Postma, namens de gemeente Eindhoven aan Jasper van Es, namens de gemeente Moerdijk aan Inge van Rijsbergen, namens de gemeente Sluis aan Rini Fenijn, namens de gemeente Weert aan Geert Gabriels namens de gemeente Zwijndrecht aan Wilma Schimmel en namens de gemeente Zundert aan Marion van Bergen.  

Iedere wethouder met Kunst en Cultuur in zijn of haar portefeuille kan elk jaar, afhankelijk van het aantal inwoners van de gemeente, een of twee inwoners van de gemeente voordragen voor toekenning van een Gouden K.
Een voordracht moet onderbouwd zijn door een motivatie die klip en klaar de uitzonderlijke prestatie(s) verwoordt van betrokkene ten faveure van beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. 

De Gouden K is in immateriële zin een eervolle onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan hen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor, kort gesteld, beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Een speld met de letter K van Kunst onderstreept de eervolle toekenning van een Gouden K. 

Doel van de toekenning van Gouden K’s is het benadrukken van de uitzonderlijke prestaties die de ontvangers van Gouden K’s hebben geleverd, waarvoor zij hulde en een stoffelijke onderscheiding verdienen.

Inwoners van Nederlandse gemeenten die zich individueel of namens een organisatie op opvallend positieve wijze hebben ingezet voor het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, voor vergroting van het bereik van en/of de waardering voor beeldende kunst en/of voor steun aan (activiteiten van) beeldend kunstenaars en/of het behoud van, de plaatsing van, of restauratie van een of meer kunstwerken, komen in aanmerking voor een Gouden K.

//Einde Bericht

Bron: Kunstcollegas

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu

Datum: donderdag 10 november 2022, 10:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Bergeijk, Bergen, Capelle aan den IJssel, Eijsden, Eindhoven, Epe, Gelderland, Limburg, Margraten, Moerdijk, Noord-Brabant, Noord-Holland, Sluis, Weert, Zeeland, Zuid-Holland, Zundert, Zwijndrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry