Hankook en Formule E vieren lancering van partnerschap

28/09
2022
SEOEL, KOREA/NEU-ISENBURG, DUITSLAND (EZPress) - Vanaf volgend seizoen is Hankook de nieuwe en exclusieve technologiepartner en bandenleverancier van het ABB FIA Formula E World Championship. Tijdens een evenement in The Swarovski Crystal Worlds in Oostenrijk heeft Hankook de nieuw ontwikkelde Hankook iON-racebanden officieel gepresenteerd aan gasten en vertegenwoordigers van de Formule E, evenals aan de internationale media.

De nieuwe band is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de raceklasse en is moet voorzien in de duurzaamheidsbehoeften van de Formule E en de toekomst van e-mobiliteit, uiteraard zonder afbreuk te doen aan de motorsportprestaties. Bijna 30 procent van de nieuwe band, die speciaal is afgestemd op de derde generatie Formule E-raceauto`s, is gemaakt van duurzame materialen. De Formule E-teams hebben momenteel de beschikking over een bandenvariant die zowel in droge als natte omstandigheden kan worden gebruikt, om zo nog meer grondstoffen te besparen. Bovendien is ook de lange levensduur van de band een baanbrekende ontwikkeling. Na de respectievelijke raceweekenden recyclet Hankook elke set banden volledig om het kampioenschap zo duurzaam mogelijk te maken.

Vooral consumenten profiteren van de ontwikkeling van de nieuwe Hankook Formula E-racebanden doordat de technologie van de race wordt overgenomen op de weg. Met haar assortiment nieuwe iON-wegbanden voor zowel zomer- (Hankook iON evo) als wintergebruik (Hankook iON Winter) biedt de premiumfabrikant producten aan voor een grondstofbesparende mobiliteit voor moderne, hoogwaardige elektrische auto`s. Een aanzienlijk lagere rolweerstand voor meer km per acculading, hoge tractie, zelfs op nat wegdek, zeer goede remkracht voor maximale veiligheid en een hoge mate van duurzaamheid weerspiegelen met name de eisen die elektrische auto`s aan hun banden stellen.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 28 september 2022, 06:48
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Korea, Oostenrijk, Seoel, Zuid-Korea

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry